reversna osmoza cena

Реверзна осмоза се користи за пречишћавање воде и одстрањивање неорганских минерала...

Реверзна осмоза се користи за пречишћавање воде и одстрањивање неорганских минерала соли и осталих нечистоћа у циљу побољшљња изгледа, укуса и осталих својстава воде.

Систем реверсне осмозе захтева одржавање квалитета мембрана и јонске испуне. Неопходна је употрба хемикалија за кондиционирање мембрана, антискаланата и дезинфицијенса. 

Пронађите брзе одговоре на ваша питања

Шта је реверзна осмоза?
Како делује реверсна осмоза (РО)?
Како функционише систем реверсне осмозе?
Који су уобичајени загађивачи уклоњени реверзном осмозом (РО)?
Да ли реверзна осмоза убија бактерије?
Да ли је прокувана вода боља од воде добијене реверсном осмозом?
Колико је чиста вода добијена реверсном осмозом?
Koја је цена уређаја за реверзну осмозу?

Шта је реверзна осмоза?

Да бисте разумели реверзну осмозу, прво треба да знате - шта је осмоза? Током редовне осмозе, разблажени раствор пролази кроз полупропусну мембрану и тече у концентрисанију. Пример: Када прсти постану „орезани“ након пливања у океану. Кроз осмозу, вода у нашим телима пролази кроз нашу кожу, до воде око нас.

Како делује реверзна осмоза (РО)?

Почнимо са разговором о десалинизацији, која је процес уклањања соли из морске воде. Да би се вода одвојила од соли како би се пиће учинило безбедним, она мора проћи процес реверзне осмозе. Реверзна осмоза се дешава када се притисак врши на високо концентровани раствор растворене супстанце (у овом случају слану воду) да би кроз мембрану прошао до ниже концентрованог раствора. Овај поступак оставља већу концентрацију растворене супстанце (соли) на једној страни, а само растварача (слатка вода) на другој страни. Оно на шта се своди је чистија вода. Исти метод реверзне осмозе може се применити да помогне уклањању других минерала, супстанци, молекула и нечистоћа из воде која пролази кроз вашу кућу.

Како функционише систем реверсне осмозе?

Реверзна осмоза је метода која се може применити на филтрирање воде како би се помогло уклонити друге минерале, супстанце, молекуле и нечистоће из воде која пролази кроз вашу кућу. РО системи се разликују у зависности од марке и дизајна, али генерално обављају следеће функције: предфилтрација, реверзна осмоза, дренажа и складиштење.

Ево корака филтрације воде кроз систем пијаће воде са реверзном осмозом:

Корак 1: Предфилтрација

Систем се повезује са водовима за пијаћу воду и користи пумпу високог притиска за покретање напојне воде. Напојна вода пролази кроз серију филтера, обично на бази угљеника, дизајнираних да „ухвате“ наслаге и наслаге минерала пре него што уђу у комору реверзне осмозе.

Корак 2: Реверзна осмоза

Овде се напојна вода потискује кроз полупропусну мембрану. Замислите мембрану као чврсто ткани комад тканине - онај који голим оком изгледа готово непропусно. Да бисте добили идеју о томе колико је мембрана чврста, пречник нити људске косе широк је око 100 микрона. Али, у систему Изворко, простори у мембрани су широки приближно ЈЕДАН микрон.

Корак 3 + 4: Дренажа и складиштење

Систем исушује све нечистоће  које нису захваћене филтерима у свакој фази, а пречишћена вода се чува у малом резервоару док се не употреби.

Који су уобичајени загађивачи уклоњени реверзном осмозом (РО)?

РО систем високих перформанси може уклонити до 99% растворених загађивача који се налазе у напојној води. Ови уобичајени загађивачи воде укључују:

  • Соли
  • Честице
  • Колоиди: молекули на бази уља и масти
  • Органске бактерије
  • Пирогени: супстанце на бази протеина које производе бактерије које узрокују грозницу када се уносе у људско тело

Да ли реверзна осмоза убија бактерије?

Систем реверзне осмозе дизајниран је за уклањање растворених загађивача из воде. Као и код свих уређаја за пречишћавање воде, постоји читав низ граница унутар којих систем много функционише како би се произвела висококвалитетна вода производа. На пример, системи реверзне осмозе не би требало да се користе на води која је прекомерно тврда и нису дизајнирани да воду контаминирану бактеријама чине безбедном за пиће. Тако се у многим случајевима реверзна осмоза комбинује са другим технологијама пречишћавања воде да би се решили бројни проблеми са водом.

Реверсна осмоза и UV

УВ системи су дизајнирани да убијају бактерије, вирусе и друге живе организме у води, али неће уклонити никакве хемијске загађиваче. Системи реверзне осмозе уклониће хемијске загађиваче, али нису у стању да воду учине сигурном од микроорганизама. Није ни чудо што се УВ и реверзна осмоза често користе заједно за производњу воде која је врло чиста и сигурна за конзумирање. Али да ли је најбољи начин да се овај систем користи заједно?

Најчешћи начин употребе УВ система са системом реверзне осмозе је пресецање линије која повезује систем реверзне осмозе са славином и инсталирање уграђеног УВ система. Пошто је брзина протока воде кроз ову линију мала, УВ систем од 5 до 10 литара у минути делује добро. УВ систем остаје стално укључен, а када је славина за реверзну осмозу притиснута, вода путује од система реверзне осмозе, кроз УВ систем, а затим до славине. Резултат је одлична проба, без хемикалија, безбедна вода.

Реверсна осмоза и омекшивачи

Постоје ограничења у количини растворене тврдоће и гвожђа које систем реверзне осмозе може уклонити. Ако тврдоћа и ниво гвожђа пређу границе система реверзне осмозе, квалитет воде у производу ће се смањити, а животни век мембране реверзне осмозе ће се знатно смањити. Када су нивои тврдоће у сировој води врло високи, препоручљиво је омекшати воду пре него што уђе у систем реверзне осмозе. Омекшивач воде то неће само постићи, већ ће обезбедити меку воду за цео дом. Ово нуди многе предности уштеде трошкова и времена. Омекшивачи воде често уклањају велику количину гвожђа. Када је вода за повратну осмозу ниска у тврдоћи и гвожђу, систем реверзне осмозе ће брже производити воду, производити квалитетнију воду и захтеваће мање одржавања.

Да ли је прокувана вода боља од воде добијене реверсном осмозом?

Прокувавањем воде можете уклонити само бактерије присутне у води, али не и токсични отпад и хемикалије. Пречишћавањем РО може се уклонити метални и хемијски отпад присутан у води. ... Али РО ће уклонити сав токсични метални отпад. Количина воде ће се смањити током кључања јер се нека вода може изгубити као пара.

 

Колико је чиста вода добијена реверсном осмозом?

Реверзна осмоза (РО) се често користи за делимично прочишћавање воде из чесме, бунара  како би постала приближно 99% чиста. Дејонизациони (ДИ) филтери размењују позитивне молекуле водоника и негативне хидроксилне молекуле за позитивне и негативне молекуле загађивача у води.

У компанији Техномед тежимо да нашим купцима пружимо решења за филтрирање воде која им омогућавају да максимално искористе своју воду. Дакле, можете се кладити да смо нашу филтрацију реверзне осмозе свели на науку. Техномед нуди различите системе филтрације у више корака са реверзном осмозом, укључујући напредни систем за пиће Изворко - машину за добру воду.

 

 Reverzna osmoza cena1. МЕХАНИЧКИ ФИЛТЕР 5 микрона
2. ФИЛТЕР СА АКТИВНИМ УГЉЕМ ЗА УКЛАЊАЊЕ ХЕМИКАЛИЈА И ХЛОРА
3. МЕХАНИЧКИ ФИЛТЕР 1 микрон
4. СПЕЦИЈАЛНИ МЕМБРАНСКИ ФИЛТЕР
5. ПОСТ КАРБОНСКИ ФИЛТЕР ДАЈЕ ВОДИ ЗАВРШНИ УКУС СВЕЖЕ ЧИСТЕ ВОДЕ
6. РЕЗЕРВОАР ЗА РЕЗЕРВУ ЧИСТЕ ВОДЕ У СВАКОМ ТРЕНУТКУ ЧУВА 15 ЛИТАРА ВОДЕ ЗА ВАШЕ ПОТРЕБЕ

Цена од 32900 - 39900