Reverzna osmoza cena

Reverzna osmoza se zbog sve nižih cena sve više koristi u kući za prečišćavanje i odstranjivanje neorganskih minerala soli i ostalih nečistoća u cilju poboljšanja izgleda, ukusa i ostalih svojstava vode.

Sistem reverzne osmoze (aparat) zahteva održavanje kvaliteta membrana i jonske ispune. Neophodna je upotreba hemikalija za kondicioniranje membrana, antiskalanata i dezinficijensa.

Pronađite brze odgovore na vaša pitanja:

Šta je reverzna osmoza?
Kako deluje reverzna osmoza (RO)?
Kako funkcioniše sistem reverzne osmoze?
Koji su uobičajeni zagađivači uklonjeni reverznom osmozom (RO)?
Da li reverzna osmoza ubija bakterije?
Da li je prokuvana voda bolja od vode dobijene reverznom osmozom?
Koliko je čista voda dobijena reverznom osmozom?
Koja je cena uređaja za reverznu osmozu?

Šta je reverzna osmoza?

Da biste razumeli reverznu osmozu, prvo treba da znate šta je osmoza? Tokom redovne osmoze, razblaženi rastvor prolazi kroz polupropusnu membranu i teče u koncentrisaniju. Primer: Kada prsti postanu „orezani“ nakon plivanja u moru ili bazenu. kroz osmozu, voda u našim telima prolazi kroz našu kožu, do vode oko nas.

Kada je u pitanju reverzna osmoza cena samog aparata zavisi od dodataka koji izaberete, kao što su mineralizator, pH regulator UV lampa ili dr.

Kako deluje RO?

Počnimo sa razgovorom o desalinizaciji, koja je proces uklanjanja soli iz morske vode. Da bi se voda odvojila od soli kako bi se piće učinilo bezbednim, ona mora proći proces reverzne osmoze. Reverzna osmoza se dešava kada se pritisak vrši na visoko koncentrovani rastvor rastvorene supstance (u ovom slučaju slanu vodu) da bi kroz membranu prošao do niže koncentrovanog rastvora. Ovaj postupak ostavlja veću koncentraciju rastvorene supstance (soli) na jednoj strani, a samo rastvarača (slatka voda) na drugoj strani. Ono na šta se svodi ovaj proces je čistija voda. Isti metod reverzne osmoze može se primeniti da pomogne uklanjanju drugih minerala, supstanci, molekula i nečistoća iz vode koja prolazi kroz vašu kuću.

Kako funkcioniše sistem RO?

Reverzna osmoza je metoda koja se može primeniti na filtriranje vode kako bi se pomoglo ukloniti druge minerale, supstance, molekule i nečistoće iz vode koja prolazi kroz vašu kuću.. RO sistemi (aparati) se razlikuju u zavisnosti od marke i dizajna, po ceni, ali generalno obavljaju sledeće funkcije: predfiltracija, reverzna osm., drenaža i skladištenje.

Evo koraka filtracije vode kroz sistem pijaće vode sa reverznom osmozom:

Korak 1: Predfiltracija

Sistem se povezuje sa vodovima za pijaću vodu u kući i koristi pumpu visokog pritiska za pokretanje napojne vode. Napojna voda prolazi kroz seriju filtera, obično na bazi ugljenika - aktivni ugalj, da „uhvate“ naslage minerala pre nego što uđu u komoru reverzne osmoze.

Korak 2: RO

Ovde se napojna voda potiskuje kroz polupropusnu membranu. Zamislite membranu kao čvrsto tkani komad tkanine - onaj koji golim okom izgleda gotovo nepropusno. Da biste imali ideju o tome koliko je membrana čvrsta, prečnik niti ljudske kose širok je 100 mikrona. Ali u našim aparatima i uređaju IZVORKO, prostori u membrani su široki približno jedan mikron.

Korak 3 + 4: Drenaža i skladištenje

Sistem isušuje sve nečistoće koje nisu zahvaćene filterima u svakoj fazi, a prečišćena voda se čuva u malom rezervoaru dok se ne upotrebi.

Koji su uobičajeni zagađivači uklonjeni RO?

RO sistem visokih performansi može ukloniti do 99% rastvorenih zagađivača koji se nalaze u napojnoj vodi. Ovi uobičajeni zagađivači vode uključuju:

  • Soli
  • Čestice
  • Koloidi:Molekuli na bazi ulja i masti
  • Organske bakterije
  • Pirogeni: Supstance na bazi proteina koje proizvode bakterije koje uzrokuju groznicu kada se unose u ljudsko telo

Da li RO ubija bakterije?

Sistem reverzne osmoze dizajniran je za ubrizgavanje rastvorenih zagađivača iz vode. Kao i kod svih uređenja za prečišćavanje vode, postoji čitav niz granica unutrašnjih sistema koji mnogo funkcionišu kako bi se proizvela visokokvalitetna voda. Na primer, sistemi reverzne osmoze ne bi trebali da se koriste na vodi koja je prekomeran oblik i nisu dizajnirani za vodu kontaminiranim bakterijama čiste bebe za piće. Tako se u mnogim slučajevima reverzna osmoza kombinuje sa drugim tehnologijama prečišćavanja vode da bi se rešili brojni problemi sa vodom.

RO i UV lampe za dezinfekciju vode

UV sistemi su dizajnirani da ubijaju bakterije, viruse i druge žive organizme u vodi, ali neće ukloniti nikakve hemijske zagadjivače. Sistemi reverzne osmoze ukloni hemijske zagačivače, ali nisu u stanju da voda dovede do sigurnog od mikroorganizama. Nije čudno što se UV i reverzna osmoza često koriste posebno za proizvodnju vode koja je vrlo čista i sigurna za konzumiranje. Ali da li je najbolji način da se ovaj sistem koristi zajednički?

Najčešći način upotrebe UV sistema sa sistemom reverzne osmoze je presecanje linije koja povezuje sistem reverzne osmoze sa slavinom i instaliranje ugrađenog UV sistema. Pošto je brzina protoka vode kroz ovu liniju mala, UV sistem od 5 do 10 litara u nekoliko minuta postaje dobro. UV sistem ostaje stalno uklopljen, a kada je slava za reverznu osmozu pritiska, voda koja odlazi iz sistema reverzne osmoze, kroz UV sistem, a zatim do slave. Rezultati su odlična voda, bez hemikalije, bezbedna voda.

Omekšivači za reverznu osmozu

Postoji ograničenje u količini rastvorene tvrdoće i gvožnja koji sistem reverzne osmoze može ukloniti. Ako tvrdoća i nivo gvožđa pređu granice sistema reverzne osmoze, kvalitet vode u proizvodu će se smanjiti, a životni vek membrane reverzne osmoze značajno će se smanjiti. Kada su nivoi tvrdoće u sirovoj vodi vrlo visoki, preporučljivo je omekšati vodu pre nego što uđe u sistem reverzne osmoze. Omekšivač vode to neće samo postići, već će obezbediti meku vodu za celu kuću. Ovo nudi mnoštvo prednosti uštede troškova i vremena. Omekšivači vode često uklanjaju veliku količinu gvožđa. Kada je voda za reverznu osmozu niska u tvrdoći i gvožđu, sistem reverzne osmoze brže proizvoditi vodu, proizvodiće kvalitetniju vodu i zahtevaće manje održavanja.

Da li je prokuvana voda bolja od vode dobijene RO?

Prokuvavanjem vode možete ukloniti samo bakterije prisutne u vodi, ali ne i toksični otpad i hemikalije. Prečišćavanjem RO može se ukloniti metalni i hemijski otpad prisutan u vodi... Takođe, količina vode će se smanjiti tokom ključanja jer se deo vode može izgubiti kao para.

Koliko je čista voda dobijena RO?

Reverzna osmoza (RO) se često koristi za delimično prečišćavanje vode iz česme, bunara kako bi postala približno 99% čista. Dejonizacioni (DI) filteri razmenjuju pozitivne molekule vodonika i negativne hidroksilne molekule za pozitivne i negativne molekule zagađivača u vodi.

U kommpaniji TEHNOMED težimo da našim kupcima pružimo rešenja za filtriranje vode koja im omogućavaju da maksimalno iskoriste svoju vodu. Dakle, možete se kladiti da smo našu filtraciju reverzne osmoze sveli na nauku. Firma TEHNOMED nudi različite sisteme filtracije u više koraka sa reverznom osmozom, uključujući ugradni napredni sistem za piće - IZVORKO koji se može montirati i ispod sudopere.

RO cena aparata

Kada je u pitanju reverzna osmoza cena uređaja varira od proizvođača do proizvođača, ali na cenu dodatno utiču i dodaci kao što su UV lampa za sterilizaciju vode, pH regulator ...
Reverzna osmoza cena1. MEHANIČKI FILTER 5 mikrona
2. FILTER SA AKTIVNIM UGLJEM ZA UKLANJANJE HEMIKALIJA I HLORA
3. MEHANIČKI FILTER 1 mikron
4. SPECIJALNI MEMBRANSKI FILTER
5. POST KARBONSKI FILTER DAJE VODI ZAVRŠNI UKUS SVEŽE ČISTE VODE
6. REZERVOAR ZA REZERVU ČISTE VODE U SVAKOM TRENUTKU ČUVA 15 LITARA VODE ZA VAŠE POTREBE

CENA od 42500 - 79900 RSD

POGLEDAJTE DETALJNIJE

Aparat za dijalizu cena

Sistemi hemodijalize

Aparati za dijalizu poslednje generacije. Prodaja, servis i održavanje aparata za hemodijalizu.

Reverzna osmoza cena

Tretmani vode

Prodaja filtera za vodu , ugradnja i održavanje uređaja za reverznu osmozu, industrijski tretmani vode.