reverzna osmoza cenaReverzna osmoza i ugradni sistem za kuću. Cena?

Da bismo pravilno odgovorili na ovo pitanje, odnosno koja je cena aparata za reverznu osmozu koji može biti ugradni - ispod sudopere ili nadgradni, moramo uzeti u obzir sledeće faktore:

Veličina - kada je u pitanju reverzna osmoza cena zavisi od veličine aparata kao i složenosti. Za nekoliko stotina evra možete da kupite uređaj koji se montira ispod sudopere ili radnu površinu koje se povezuje samo sa jednom slavinom (obično kuhinjskom slavinom). Za do par hiljada evra (imajte na na umu da kadaje u pitanju ovakva reverzna osmoza cena može biti i mnogo manja), možete kupiti sistem cele kuće koja filtrira svu vodu koja dolazi u vašu kuću ili stan.

Proces filtracije - neki sistemi imaju sofisticiraniji postupak filtracije od drugih, čak i pomoću UV lampi za ubijanje vodnih patogena. Stoga vaše potrebe za prečišćavanjem odrđuju i koliko ćete morati da platite.

Marka - neki brendovi su jednostavno skuplji od drugih.

Dodatne karakteristike - takve karakteristike uključuju pumpu za povećanje pritiska koja povećava kapacitet proizvodnje vode, efikasnost i protok, istovremeno smanjujući količinu otpadne vode koja odlazi u odvod. Ostali popularni dodaci su faze demineralizacije radi uravnoteženja pH vrednosti vode i povećanja alkalnosti i modularni dizajn za pogodne zamene filtera - membrane. Ovo poslednje takođe sprečava skupljanje mikroba u sistemu.

Dakle, možemo reći, da kada je u pitanju reverzna osmoza, cena standardnog sistema iznosi između 300 i 500 evra.

Uopšteno govoreći, mnogi aparati za reverznu osmozu sa nižim cenama prečišćavaju vodu jednako dobro kao i aparati sa višim cenama. Međutim, oni se brže troše. Takođe, ako ste spremni da platite više, dobićete dodatne funkcije. Neki prodavci čak daju doživotnu garanciju na svoje sisteme ali uz posebne uslove.

RO - cena i troškovi instalacije

Reverzna osmoza ugradna cena

Osim jedinica za radne površine (ugradne slavine) koje se prikače u roku od nekoliko sekundi, i ne zahtevaju trajnu ugradnju, sistemi za prečišćavanje vode sa reverznom osmozom za radne površine i celu kuću moraju biti priključeni na vodovod.

Za ova poslednji morate posebno pozvati profesionalno stručno lice jer je celokupno postavljanje složenije. Imajte na umu da većina prodavaca ne vrši i samu ugradnju aparata za reverznu osmozu.

Troškovi rada uključuju:

Osnovni rad Montaža RO slavine (može biti potrebno bušenje rupe u sudoperi ili radnoj ploči), postavljanje odvodnog dela, montaža RO modula, povezivanje sistema na postojeći izvor vode, ugradnja filtera + reverzna osmoza membrana, pokretanje sistema, provera ispravnosti rada i čišćenje.
Materijal Konektori, adapteri, okovi, cevi, kolena...
Oprema Bušilica, odvijači, sekač cevi, pomoćni nož, podesivi ključ...

Cena operativnih troškova

Početna cena RO sitema samo je jedan deo jednačine. Tome morate dodati troškove za redovnu zamenu filtera i membrana, a treba uzeti u obzir troškove otpadnih voda koji su uglavnom zanemarujući.

Zamena filtera i membrane
Prethodni i budući filteri moraju se menjati u skladu sa potrošnjom vode i stanjem napojne vode. Na primer, visoki nivoi hlora i minerala tvrdoće mogu značajno smanjiti  životni vek elemenata filtera.

Uopšteno govoreći, filtere treba zameniti svakih 6 do 12 meseci, u zavisnosti od njihovog kvaliteta. RO membrane mogu trajati čak 3 pa sve do 5 i više godina.

RO membrana
Godišnji troškovi iziskuju samo održavanje odnosno zamenu filtera. Naravno, (troškovi će biti veći) ako reverzna osmoza ima više faza filtriranja. Takođe je skuplje zameniti filtere modularnog dizajna jer odlažete celo kućište.

Kupovinom rezervnih delova možete uštedeti novac. Međutim, kvalitet često ostavlja mnogo želja. Dakle, ako nameravate da kupujete iz drugog izvora, uverite se da je kvalitet na nivou kako ne biste ugrozili svoje zdravlje, jer kad je u pitanju reverzna osmoza cena ne mora biti odučujući faktor.

Ukoliko imate želju da u vašem stanu ili kući instalirate reverznu osmozu, kompanija Tehnomed vam nudi nekoliko vrsta uređaja. Za više detalja možete nas pozvati u svakom trenutku, a mi ćemo se potruditi da vam damo odgovore na sva vaša pitanja.

Reverzna osmoza

Reverzna osmoza IZVORKO

cena 42500 RSD

 • Montaža, i provera uređaja
 • Puštanje uređaja za reverznu osmozu u rad
 • Obuka za rukovanje filterom za reverznu osmozu
 • Garancija 12 meseci + mogućnost dodatne garancije na uređaj
 • Zamena patrona u prvoj godini rada uređaja

Reverzna osmoza

Reverzna osmoza IZVORKO P

cena 56400 RSD

 • Pumpa
 • Montaža, provera i puštanje uređaja u rad
 • Obuka za rukovanje filterom za reverznu osmozu
 • Garancija 12 meseci + mogućnost dodatne garancije na uređaj
 • Zamena patrona u prvoj godini rada uređaja

Reverzna osmoza

Reverzna osmoza IZVORKO MAX

cena 79900 RSD

 • Pumpa
 • Demineralizator
 • PH Regulator
 • Dvoručna slavina
 • UV lampa
 • Montaža i puštanje uređaja u rad
 • Obuka za rukovanje filterom
 • Garancija 12 meseci + dod. garancija
 • Zamena patrona u prvoj godini rada

Ph regulator vode - kisela voda

PH regulator

cena 6500 RSD

Voda protokom kroz reverznu osmozu smanjuje svoju PH vrednost, odnosno postaje kiselija.
Protokom kroz ovaj dodatak u sistemu reverzne osmoze, PH vrednost vode se podiže.

Mineralizator za vodu

Mineralizator

cena 2500 RSD

Reverzna osmoza prečišćava vodu tako da iz nje uklanja sve primese, pa i minerale.
Ovaj patron vraća vodi mineralni sastav i dobijate potpuno čistu ali i mineralnu vodu.

Mineralizator za vodu

UV lampa

cena 15500 RSD

Ako voda koju sada koristite nije bakteriološki ispravna, naša preporuka je UV sterilizator za vodu. To je metoda dezinfekcije vode protokom kroz snop ultravioletne svetlosti koja ubija bakterije bez dodavanja hemikalija.