Реверзна осмоза ценаКолико кошта систем реверзне осмозе?

Да бисмо правилно одговорили на ово питање, морамо узети у обзир следеће факторе:

Величина - системи реверзне осмозе варирају у цени у зависности од њихове величине и сложености. За неколико стотина евра можете да набавите доњи умиваоник или радну површину која се повезује само са једном славином (обично кухињском славином). За до пар хиљада евра (цена реверзне осмозе може бити и много мања) можете купити систем целе куће који филтрира сву воду која долази у ваш дом.

Процес филтрације - Неки системи имају софистициранији поступак филтрације од других, чак и помоћу УВ светлости за убијање водених патогена. Стога ваше потребе за пречишћавањем одређују и колико ћете морати да платите.

Марка - Неки брендови су једноставно скупљи од других.

Додатне карактеристике - Такве карактеристике укључују пумпу за повећање притиска која повећава капацитет производње воде, ефикасност и проток, истовремено смањујући количину отпадне воде која одлази у одвод. Остали популарни додаци су фазе реминерализације ради уравнотежења пХ воде и повећања алкалности и модуларни дизајн за погодне замене филтера / мембране. Ово последње такође помаже у спречавању накупљања микроба у систему.

Дакле, можемо рећи, стандардни РО систем кошта негде између 300 и 500 евра.

Уопштено говорећи, многи производи са нижим ценама пречишћавају воду једнако добро као и производи са вишим ценама. Међутим, они се троше брже. Такође, ако сте спремни да платите више, добићете додатне функције. Неки продавци чак дају доживотну гаранцију на своје системе.

Трошкови инсталације

Reverzna osmoza servis

Осим јединица за радне површине које се прикаче у року од неколико секунди и не захтевају трајну уградњу, системи за прочишћавање воде са реверзном осмозом за радне површине и целу кућу морају бити прикључени на водовод.

За овај последњи морате посебно позвати професионално стручно лице јер је целокупно постављање сложеније.

Трошкови рада укључују:

Основни рад Монтажа РО славине (може бити потребно бушење рупе у судопери или радној плочи), постављање одводног седла, монтажа РО модула, повезивање система на постојећи извор воде, уградња филтера + реверзна осмозна мембрана, покретање система, провера исправности рада, чишћење
Потребни материјал Конектори, адаптери, окови
Опрема Бушилица, одвијачи, секач цеви, помоћни нож, подесиви кључ

Оперативни трошкови

Почетна цена РО система само је један део једначине. Томе морате додати трошкове за редовну замену филтера и мембрана, а такође треба узети у обзир трошкове отпадних вода.

Замена филтера и мембране
Претходни и накнадни филтери морају се мењати у складу са потрошњом воде и стањем напојне воде. На пример, високи нивои хлора и минерала тврдоће могу значајно смањити животни век елемената филтера.

Уопштено говорећи, филтере треба заменити сваких 6 до 12 месеци, у зависности од њиховог квалитета. РО мембране могу трајати чак 3 па све до 5 година.

РО мембрана
Годишњи трошкови изискују само одржавање односно замену филтера. Наравно, трошкови већи ако систем реверзне осмозе има више фаза филтрирања. Такође је скупље заменити филтере модуларног дизајна јер одлажете цело кућиште.

Куповином резервних делова можете уштедети новац. Међутим, квалитет често оставља много жеља. Дакле, ако намеравате да купујете из другог извора, уверите се да је квалитет на нивоу како не бисте угрозили своје здравље.

Reverzna osmoza

Reverzna osmoza IZVORKO

32900 RSD

 • Montaža, i provera uređaja
 • Puštanje uređaja za reverznu osmozu u rad
 • Obuka za rukovanje filterom za reverznu osmozu
 • Garancija 12 meseci + mogućnost dodatne garancije na uređaj
 • Zamena patrona u prvoj godini rada uređaja

Reverzna osmoza

Reverzna osmoza IZVORKO P

39900 RSD

 • Pumpa
 • Montaža, provera i puštanje uređaja u rad
 • Obuka za rukovanje filterom za reverznu osmozu
 • Garancija 12 meseci + mogućnost dodatne garancije na uređaj
 • Zamena patrona u prvoj godini rada uređaja

Reverzna osmoza

Reverzna osmoza IZVORKO MAX

58200 RSD

 • Pumpa
 • Demineralizator
 • PH Regulator
 • Dvoručna slavina
 • UV lampa
 • Montaža i puštanje uređaja u rad
 • Obuka za rukovanje filterom
 • Garancija 12 meseci + dod. garancija
 • Zamena patrona u prvoj godini rada

Ph regulator vode - kisela voda

PH regulator

4900 RSD

Voda protokom kroz reverznu osmozu smanjuje svoju PH vrednost, odnosno postaje kiselija.
Protokom kroz ovaj dodatak u sistemu reverzne osmoze, PH vrednost vode se podiže.

Mineralizator za vodu

Mineralizator

1900 RSD

Reverzna osmoza prečišćava vodu tako da iz nje uklanja sve primese, pa i minerale.
Ovaj patron vraća vodi mineralni sastav i dobijate potpuno čistu ali i mineralnu vodu.

Mineralizator za vodu

UV lampa

11900 RSD

Ako voda koju sada koristite nije bakteriološki ispravna, naša preporuka je UV sterilizator za vodu. To je metoda dezinfekcije vode protokom kroz snop ultravioletne svetlosti koja ubija bakterije bez dodavanja hemikalija.