kucna hemodijalizaKućna hemodijaliza i tretman vode (reverzna osmoza)

Voda koja se koristi za dijalizu je čišća od vode za piće. Kućna hemodijaliza zahteva ultra čistu vodu. Voda postaje ultra čista prečišćavanjem u sistemu za prečišćavanje vode (reverzna osmoza) pre nego što se koristi za hemodijalizu u centru ili za kućnu hemodijalizu.

Iako je voda u vašem domu možda bezbedna za piće, nije je sigurno koristiti za kućne tretmane hemodijalize. Iz tog razloga morate imati sistem za prečišćavanje vode koji je ugrađen u vašu kućnu dijaliznu opremu ili pored kućne dijalizne opreme (aparat za dijalizu), tako da voda koju koristite za dijalizne tretmane bude izuzetno čista.

Zašto voda iz moje slavine nije dovoljno čista za kućnu hemodijalizu?

Mnogo je mogućnosti da voda pokupi materije iz okoline počev od pada kišnih kapi na zemlju. Gasovi poput ugljen-dioksida mogu se pokupiti kišom, rastvoriti i stvoriti kisele kiše. Jednom kad voda procuri u zemlju, ona može da pokupi brojne minerale, uključujući kalcijum, iz krečnjaka, metale poput olova i bakra, pa čak i otrove poput arsena. Postoje veštačke nečistoće koje mogu kontaminirati vodu, poput pesticida i đubriva. Bunarska voda često sadrži veliku količinu soli, dok voda iz rezervoara obično sadrži bakterije, viruse i alge. I na kraju, gradski dobavljači vode u vodu dodaju hemikalije da bi uništili bakterije, fluoride kako bi sprečili propadanje zuba i aluminijum da bi voda postala bistra.

Ako se tokom lečenja dijalizom koristi nešto manje od ultra čiste vode, moglo bi se dogoditi niz stvari:

Previše kalcijuma ili magnezijuma može izazvati mučninu, povraćanje, slabost mišića, jake glavobolje, ispiranje kože i nizak ili visok krvni pritisak.
Metali mogu izazvati razne simptome, uključujući oštećenje jetre, upalu pankreasa, uništavanje crvenih krvnih zrnaca, napadaje, oštećenje mozga, pa čak i smrt.
Pesticidi i đubriva mogu izazvati glavobolju, vrtoglavicu, konvulzije i oštećenje srca i jetre.
Hemikalije dodate za uništavanje bakterija uništiće crvene krvne ćelije ako uđu u krvotok.
Bakterije i endotoksin mogu izazvati infekcije i povišenu temperaturu.
Prekomerno izlaganje fluoridu može prouzrokovati abnormalno otvrdnjavanje kostiju, kao i mučninu

Kako da osiguram da je moja kućna hemodijalizna voda izuzetno čista?

Tehnomed politike i postupci navode zahteve za ispitivanje kako bi se osiguralo da sistem za prečišćavanje vode u vašem domu zaista proizvodi sigurnu, ultra čistu vodu koja ispunjava ili premašuje AAMI standarde. Ovo ispitivanje se vrši pre prve upotrebe opreme i najmanje jednom godišnje. Prečišćena voda i mešani dijalizat testiraće se u redovnim intervalima, obično mesečno, kako bi se osiguralo da rast bakterija ne prelazi dozvoljene, sigurne granice i da je raspored dezinfekcije vaše kućne dijalizne opreme adekvatan. Da biste bili sigurni da ugljeni filteri uklanjaju hemikalije iz vode, bićete obučeni da to testirate pre nego što započnete svaki tretman ako koristite aparat za reverznu osmozu.

Rezime

Pretvaranje vode iz slavine u ultra čistu vodu za vaše dijalizne tretmane je neophodno kako biste se zaštitili od štete ili povreda. Tehničari našeg našeg tima pobrinuće se da vaša oprema za dijalizu pravilno funkcioniše, a naša medicinska sestra pobrinuće će se da ste dobro obučeni za upravljanje sistemom i obavljanje potrebnih sigurnosnih testova. Naš zdravstveni tim može vam pomoći u pitanjima ili zabrinutostima koje imate: povraćanje, trzanje mišića, nizak krvni pritisak i napadi.

Pogledajte još: Aparat za hemodijalizu

Aparat za dijalizu cena

Sistemi hemodijalize

Aparati za dijalizu poslednje generacije. Prodaja, servis i održavanje aparata za hemodijalizu.

Reverzna osmoza cena

Tretmani vode

Prodaja filtera za vodu , ugradnja i održavanje uređaja za reverznu osmozu, industrijski tretmani vode.