Reverzna osmoza cena

Reverzna osmoza se zbog sve nižih cena sve više koristi u kući za prečišćavanje i odstranjivanje neorganskih minerala soli i ostalih nečistoća u cilju poboljšanja izgleda, ukusa i ostalih svojstava vode.

Sistem reverzne osmoze (aparat) zahteva održavanje kvaliteta membrana i jonske ispune. Neophodna je upotreba hemikalija za kondicioniranje membrana, antiskalanata i dezinficijensa.

Pronađite brze odgovore na vaša pitanja:

Šta je reverzna osmoza?
Kako deluje reverzna osmoza (RO)?
Kako funkcioniše sistem reverzne osmoze?
Koji su uobičajeni zagađivači uklonjeni reverznom osmozom (RO)?
Da li reverzna osmoza ubija bakterije?
Da li je prokuvana voda bolja od vode dobijene reverznom osmozom?
Koliko je čista voda dobijena reverznom osmozom?
Koja je cena uređaja za reverznu osmozu?

Šta je reverzna osmoza?

Da biste razumeli reverznu osmozu, prvo treba da znate šta je osmoza? Tokom redovne osmoze, razblaženi rastvor prolazi kroz polupropusnu membranu i teče u koncentrisaniju. Primer: Kada prsti postanu „orezani“ nakon plivanja u moru ili bazenu. kroz osmozu, voda u našim telima prolazi kroz našu kožu, do vode oko nas.

Kada je u pitanju reverzna osmoza cena samog aparata zavisi od dodataka koji izaberete, kao što su mineralizator, pH regulator UV lampa ili dr.

Kako deluje RO?

Počnimo sa razgovorom o desalinizaciji, koja je proces uklanjanja soli iz morske vode. Da bi se voda odvojila od soli kako bi se piće učinilo bezbednim, ona mora proći proces reverzne osmoze. Reverzna osmoza se dešava kada se pritisak vrši na visoko koncentrovani rastvor rastvorene supstance (u ovom slučaju slanu vodu) da bi kroz membranu prošao do niže koncentrovanog rastvora. Ovaj postupak ostavlja veću koncentraciju rastvorene supstance (soli) na jednoj strani, a samo rastvarača (slatka voda) na drugoj strani. Ono na šta se svodi ovaj proces je čistija voda. Isti metod reverzne osmoze može se primeniti da pomogne uklanjanju drugih minerala, supstanci, molekula i nečistoća iz vode koja prolazi kroz vašu kuću.

Kako funkcioniše sistem RO?

Reverzna osmoza je metoda koja se može primeniti na filtriranje vode kako bi se pomoglo ukloniti druge minerale, supstance, molekule i nečistoće iz vode koja prolazi kroz vašu kuću.. RO sistemi (aparati) se razlikuju u zavisnosti od marke i dizajna, po ceni, ali generalno obavljaju sledeće funkcije: predfiltracija, reverzna osm., drenaža i skladištenje.

Evo koraka filtracije vode kroz sistem pijaće vode sa reverznom osmozom:

Korak 1: Predfiltracija

Sistem se povezuje sa vodovima za pijaću vodu u kući i koristi pumpu visokog pritiska za pokretanje napojne vode. Napojna voda prolazi kroz seriju filtera, obično na bazi ugljenika - aktivni ugalj, da „uhvate“ naslage minerala pre nego što uđu u komoru reverzne osmoze.

Korak 2: RO

Ovde se napojna voda potiskuje kroz polupropusnu membranu. Zamislite membranu kao čvrsto tkani komad tkanine - onaj koji golim okom izgleda gotovo nepropusno. Da biste imali ideju o tome koliko je membrana čvrsta, prečnik niti ljudske kose širok je 100 mikrona. Ali u našim aparatima i uređaju IZVORKO, prostori u membrani su široki približno jedan mikron.

Korak 3 + 4: Drenaža i skladištenje

Sistem isušuje sve nečistoće koje nisu zahvaćene filterima u svakoj fazi, a prečišćena voda se čuva u malom rezervoaru dok se ne upotrebi.

Koji su uobičajeni zagađivači uklonjeni RO?

RO sistem visokih performansi može ukloniti do 99% rastvorenih zagađivača koji se nalaze u napojnoj vodi. Ovi uobičajeni zagađivači vode uključuju:

 • Soli
 • Čestice
 • Koloidi:Molekuli na bazi ulja i masti
 • Organske bakterije
 • Pirogeni: Supstance na bazi proteina koje proizvode bakterije koje uzrokuju groznicu kada se unose u ljudsko telo

Da li RO ubija bakterije?

Sistem reverzne osmoze dizajniran je za ubrizgavanje rastvorenih zagađivača iz vode. Kao i kod svih uređenja za prečišćavanje vode, postoji čitav niz granica unutrašnjih sistema koji mnogo funkcionišu kako bi se proizvela visokokvalitetna voda. Na primer, sistemi reverzne osmoze ne bi trebali da se koriste na vodi koja je prekomeran oblik i nisu dizajnirani za vodu kontaminiranim bakterijama čiste bebe za piće. Tako se u mnogim slučajevima reverzna osmoza kombinuje sa drugim tehnologijama prečišćavanja vode da bi se rešili brojni problemi sa vodom.

RO i UV lampe za dezinfekciju vode

UV sistemi su dizajnirani da ubijaju bakterije, viruse i druge žive organizme u vodi, ali neće ukloniti nikakve hemijske zagadjivače. Sistemi reverzne osmoze ukloni hemijske zagačivače, ali nisu u stanju da voda dovede do sigurnog od mikroorganizama. Nije čudno što se UV i reverzna osmoza često koriste posebno za proizvodnju vode koja je vrlo čista i sigurna za konzumiranje. Ali da li je najbolji način da se ovaj sistem koristi zajednički?

Najčešći način upotrebe UV sistema sa sistemom reverzne osmoze je presecanje linije koja povezuje sistem reverzne osmoze sa slavinom i instaliranje ugrađenog UV sistema. Pošto je brzina protoka vode kroz ovu liniju mala, UV sistem od 5 do 10 litara u nekoliko minuta postaje dobro. UV sistem ostaje stalno uklopljen, a kada je slava za reverznu osmozu pritiska, voda koja odlazi iz sistema reverzne osmoze, kroz UV sistem, a zatim do slave. Rezultati su odlična voda, bez hemikalije, bezbedna voda.

Omekšivači za reverznu osmozu

Postoji ograničenje u količini rastvorene tvrdoće i gvožnja koji sistem reverzne osmoze može ukloniti. Ako tvrdoća i nivo gvožđa pređu granice sistema reverzne osmoze, kvalitet vode u proizvodu će se smanjiti, a životni vek membrane reverzne osmoze značajno će se smanjiti. Kada su nivoi tvrdoće u sirovoj vodi vrlo visoki, preporučljivo je omekšati vodu pre nego što uđe u sistem reverzne osmoze. Omekšivač vode to neće samo postići, već će obezbediti meku vodu za celu kuću. Ovo nudi mnoštvo prednosti uštede troškova i vremena. Omekšivači vode često uklanjaju veliku količinu gvožđa. Kada je voda za reverznu osmozu niska u tvrdoći i gvožđu, sistem reverzne osmoze brže proizvoditi vodu, proizvodiće kvalitetniju vodu i zahtevaće manje održavanja.

Da li je prokuvana voda bolja od vode dobijene RO?

Prokuvavanjem vode možete ukloniti samo bakterije prisutne u vodi, ali ne i toksični otpad i hemikalije. Prečišćavanjem RO može se ukloniti metalni i hemijski otpad prisutan u vodi... Takođe, količina vode će se smanjiti tokom ključanja jer se deo vode može izgubiti kao para.

Koliko je čista voda dobijena RO?

Reverzna osmoza (RO) se često koristi za delimično prečišćavanje vode iz česme, bunara kako bi postala približno 99% čista. Dejonizacioni (DI) filteri razmenjuju pozitivne molekule vodonika i negativne hidroksilne molekule za pozitivne i negativne molekule zagađivača u vodi.

U kommpaniji TEHNOMED težimo da našim kupcima pružimo rešenja za filtriranje vode koja im omogućavaju da maksimalno iskoriste svoju vodu. Dakle, možete se kladiti da smo našu filtraciju reverzne osmoze sveli na nauku. Firma TEHNOMED nudi različite sisteme filtracije u više koraka sa reverznom osmozom, uključujući ugradni napredni sistem za piće - IZVORKO koji se može montirati i ispod sudopere.

RO cena aparata

Kada je u pitanju reverzna osmoza cena uređaja varira od proizvođača do proizvođača, ali na cenu dodatno utiču i dodaci kao što su UV lampa za sterilizaciju vode, pH regulator ...
Reverzna osmoza cena1. MEHANIČKI FILTER 5 mikrona
2. FILTER SA AKTIVNIM UGLJEM ZA UKLANJANJE HEMIKALIJA I HLORA
3. MEHANIČKI FILTER 1 mikron
4. SPECIJALNI MEMBRANSKI FILTER
5. POST KARBONSKI FILTER DAJE VODI ZAVRŠNI UKUS SVEŽE ČISTE VODE
6. REZERVOAR ZA REZERVU ČISTE VODE U SVAKOM TRENUTKU ČUVA 15 LITARA VODE ZA VAŠE POTREBE

CENA od 42500 - 79900 RSD

POGLEDAJTE DETALJNIJE

VRSTE TRETMANA ZA VODU - FILTERI KUĆIŠTA PATRONI ULOŠCI

Super User Vrste tretmana za vodu 17806
Reverzna osmoza se zbog sve nižih cena sve više koristi u kući za prečišćavanje i odstranjivanje neorganskih minerala soli i ostalih nečistoća u cilju poboljšanja izgleda, ukusa i ostalih svojstava vode . Sistem reverzne osmoze ( aparat ) zahteva održavanje kvaliteta membrana i jonske ispune . Neophodna je upotreba...
Super User Vrste tretmana za vodu 15789
Mehanički filteri za vodu Mehanički filteri za vodu koriste sito za uklanjanje neželjenih supstanci iz vode. Za razliku od sita, filter potencijalno može ukloniti čestice mnogo manje od rupa kroz koje prolazi voda. Princip rada Filter za vodu uklanja nečistoće smanjenjem kontaminacije vode koristeći finu fizičku...
Super User Vrste tretmana za vodu 6272
Deferizacija vode Procesom deferizacije vrši se uklanjanje gvožđa (Fe) i mangana (Mn) iz vode . Uklanjanje arsena i vodonik-sulfida takođe se može izvršiti pomoću deferizera. Proces se odvija punjenjem katalitičko-filter mase koja katalitički oksidira rastvoreno gvožđe (Fe) i mangan (Mn) u nerastvorljivi oblik...
Super User Vrste tretmana za vodu 12304
Omekšavanje vode ( uklanjanje kamenca iz vode ) je proces smanjenja sadržaja soli kalcijuma i magnezijuma, u slučaju kada se u postojeći sistem vodosnabdevanja uključuje voda iz novog izvorišta sa većom tvrdoćom. Omekšivači Omekšavanje vode je postupak zamene jona kalcijuma (Ca) i magnezijuma (Mg) iz soli tvrdoće...
Super User Vrste tretmana za vodu 9407
Demineralizacija vode Demineralizovana voda popularno je poznata kao destilovana voda. Demineralizacija vode ima primenu u domaćinstvima, automobilskoj industriji , matelnoj industriji, u prehrambenoj industriji, kao i u proizvodnji alkoholnih pića. Takođe, demineralizovana voda ima široku primenu u hemijskim i...
Super User Vrste tretmana za vodu 5241
Denitrifikacija vode Najčešći izvori nitrata u podzemnoj vodi su poljoprivredno đubrivo i đubrivo za travu ili razgradnja septičkog otpada. Prisustvo nitrata može biti veoma štetno za ljude sa respiratornim problemima, kako za starije tako i za decu. Bakterija u digesivnom traktu može pretvoriti nitrat u nitrit....
Super User Vrste tretmana za vodu 6843
UV lampe - Sterilizacija i dezinfekcija vode UV lampa za vodu - sistem je za dezinfekciju koji ubija bakterije, viruse i druge žive organizme, ko i da vrši kompletnu dezinfekciju vode , ali neće ukloniti nikakve hemijske zagađivače. Reverzna osmoza ukolanja zagađivače, ali uz UV lampu uučiniće vodu sigurnom od...
Super User Vrste tretmana za vodu 7535
Kada je amonijak u vodi fizičko-hemijski procesi za njegovo uklanjanje su: Izmena jona ( jonska izmena - prirodni zeolit). Jonska izmena je postupak koji obuhvata upotrebu jonskih izmenjivača koji mogu povezati jone iz rastvora, a otpuštati jednu (ekvivalentnu) količinu vlastitih jona. Hemijska oksidacija Amonijak se...
Super User Vrste tretmana za vodu 21388
Hlorisanje vode je proces dodavanja hlora (Cl2) ili hipohlorita u vodu. Ovim procesom se vrši dezinfekcija vode hlorom , odnosno ubijaju se bakterije ili drugi mikroorganizmi Koja je upotreba natrijum hipohlorita? Natrijum hipohlorit se široko koristi. Na primer, u poljoprivredi, hemijskoj industriji, industrija...
Super User Vrste tretmana za vodu 11103
AKTIVNI UGALJ | FILTERI ZA VODU SA AKTIVNIM UGLJEM Filteri sa aktivnim ugljem se koristi za filtriranje vazduha i gasova ( prečišćavanje vazduha, za prečišćavanje biogasa, uklanjanje mirisa, prečišćavanje dimnih gasova, prirodno prečišćavanje, filtriranje pare rastvarača), filtriranje vode (prečišćavanje vode za...
Super User Vrste tretmana za vodu 4119
Jonska izmena i aktivni ugalj Boja u vodi obično je posledica gvožđa i mangana ili organskih jedinjenja (često iz tresetne vode). Boja vode se može smanjiti pomoću specijalizovanih jonoizmenjivačkih smola, odnosno jonske izmene. Odakle dolazi boja? Boju u vodi (nakon što je filtrirana) obično uzrokuju jedinjenja...
Super User Vrste tretmana za vodu 29750
Ispitivanje odnosno analiza vode za piće može biti fizička, hemijska , bakteriološka i mikroskopska. Fizički testovi vode ukazuju na svojstva koja se mogu otkriti čulima. Hemijska analiza i ispitivanje vode: utvrđuju se količine mineralnih i organskih supstanci koje utiču na kvalitet vode. Bakteriološka ispitivanja...
Super User Vrste tretmana za vodu 8076
Istaložena voda , u cilju daljeg prečišćavanja propušta se kroz peščani filteri koji zadržava sva suspendovana i plivajuća tela kao i 95 - 99% bakterija. U upotrebi su: Spori peščani filteri za vodu Brzi peščani filteri - Gravitacioni Brzi peščani filteri - Pod pritiskom Dijatomejski filteri Iako je opšta težnja da...
Super User Vrste tretmana za vodu 2821
Prečišćavanje vode aeracijom Proces aeracije u praksi prečišćavanja vode ugalavnom se koristi iz sledećih razloga: Da redukuje ukus i miris vode. Da redukuje korodivnost vode. Da omogući odvajanje i odvođenje nepoželjnih gasova iz vode, kao što su ugljen-dioksid i sumpor-vodonik. Da vodu obogati kiseonikom iz...
Super User Vrste tretmana za vodu 2167
Gvožđe i mangan mogu biti u oksidovanom i redukovanom stanju. UKLANJANJE GVOŽĐA IZ VODE Ako se gvožđe nalazi u zemlji, obično je u oksidovanom stanju u obliku nerastvorljivih jedinjenja. Međutim, ako takvo zemljište dođe u dodir sa vodom, u kojoj zbog dekompozicije organskih materija dolazi do smanjivanja...
Super User Vrste tretmana za vodu 7239
Dezinfekcija vode je metoda ili postupak za uklanjanje, deaktiviranje ili ubijanje patogenih mikroorganizama. Mikroorganizmi se uništavaju ili deaktiviraju, što rezultira prestankom njihovog rasta i razmnožavanja. Kada se mikroorganizmi ne uklone iz vode za piće, upotreba vode za piće uzrokovaće da ljudi obole....
Super User Vrste tretmana za vodu 5160
Koje su dozvoljene granice neorganskih materija u vodi u redovnim prilikama, kakva l aboratorijska analiza vode može biti i gde uraditi ispitivanje vode ? Ispitivanje odnosno analiza vode za piće može biti fizička, hemijska , bakteriološka i mikroskopska. Fizički testovi vode ukazuju na svojstva koja se mogu otkriti...
Super User Vrste tretmana za vodu 8093
Poznate su činjenice da je flaširana voda skuplja i doprinosi zagađenju životne sredine. Dakle, kao pametan potrošač, najbolja opcija je da pijete filtriranu vodu iz sistema za filtriranje vode u vašem domu, ali koji su najbolji filteri za vodu, koja im je cena i kakva su iskustva ? Evo 10 uobičajenih vrsta sistema...
Super User Vrste tretmana za vodu 5458
Firma Tehnomed doo na tržištu postoji još od davne 1991 godine. Bavimo se prodajom, servisom i održavanjem filtera za vodu, kako industrijskih, tako i kućnih filtera za prečišćavanje vode. Vršimo sve tretmane vode za kućnu i komercijalnu upotrebu. Gde se koriste industrijski filteri za vodu? Industrijski filteri za...
Super User Vrste tretmana za vodu 5468
Ugradni filteri za vodu ispod sudopere sada su efikasniji nego ikad. Neki zagađivači koji su se prethodno uklanjali iz vode samo uz pomoć sistema reverzne osmoze sada su blokirani ovim filterima. Ali da li ste znali da za razliku od sistema reverzne osmoze , ispod filtera za sudopere ne nastaje otpadna voda? U...
Super User Vrste tretmana za vodu 4181
Tretman bunarske vode Ako saznate da je voda iz vašeg bunara zagađena, onda ne brinite toliko. Za to postoji puno mogućnosti lečenja odnosno tretmana vode. Morate imati na umu da ne postoji nijedna opcijaa tretmana koja će moći da reši sve vrste problema odjednom. Tretman vode nije samo zbog zagađivača. Neki ljudi...
KUĆNI UGRADNI FILTERI - BOKALI ZA VODU ZA SLAVINU Depural filter, je filter vode za pice koji je dizajniran da se direktno konektuje na kuhinjsku slavinu. Poseduje univerzalni konektor za direktno povezivanje na skoro sve tipove slavina. DEPURAL je filter koji kada je to potrebno može da se konektuje ili ukloni sa...
Super User Vrste tretmana za vodu 3239
Kao što ime sugeriše, patron kertridž filteri su filteri ( patroni ) koji filtriraju vodu do naznačene Micron ocene. Ovo se postiže specijalno dizajniranim elementima kertridža koji se nalaze unutar posude filtera . Ocene filtera Micron kertridža Svi kertridž filteri imaju mikronske ocene koje ukazuju na najmanju...
Super User Vrste tretmana za vodu 4864
Veličina kućišta filtera za vodu Iako postoje specijalni filteri, većina kućište filtera za vodu je napravljena u jednoj od nekoliko standardnih veličina: 2,5” x 10” za male sisteme 2,5” x 20” za veće sisteme ili mala domaćinstva 4,5” x 10” za male i srednje kuće i mala preduzeća 4,5” x 20” za celu kuću i...
Super User Vrste tretmana za vodu 3303
Klasično kućište filtera za vodu proizvodi se u SINGL i DUPLEX verziji. U kombinaciji sa odgovarajućim patronama koriste se za različite vrste filtriranja. Takođe se koriste za vodu koja je PH neutralna. Kućište filtera za vodu može biti napravljeno u jednoj od nekoliko standardnih veličina: 2,5” x 10” za male...
Kućište filtera sa mesinganom glavom je otpornije na spoljne mehaničke uticaje i podnose veći pritisak vode pa su takva kućišta filtera za za vodu pogodna za korišćenje u zanatskim i industrijskim objektima. Filter za taložnu vodu u celoj kući se koristi za stvaranje višeslojnog sistema filtracije koji uzima...
Ako filtriranje vaše linije za hladnu vodu nije dovoljno dobro, nudimo ova visokotemperaturna kućišta koja mogu da izdrže temperature vašeg bojlera za toplu vodu. Sada se i vod tople vode može filtrirati. Samo imajte na umu da su kućišta od nerđajućeg čelika ocenjena za više temperature (do 300°F) i da će bolje...
Super User Vrste tretmana za vodu 2471
Omekšavanje vode ( uklanjanje kamenca iz vode ) je proces smanjenja sadržaja soli kalcijuma i magnezijuma, u slučaju kada se u postojeći sistem vodosnabdevanja uključuje voda iz novog izvorišta sa većom tvrdoćom. OMEKŠIVAČI VODE Omekšivači vode su jedinice, odnosno uređaji koji se koriste za omekšavanje vode...
 • Reverzna osmoza

  Reverzna osmoza koristi postupak kojim se preokreće protok vode u prirodnom procesu osmoze, tako da voda prelazi iz koncentrisanijeg rastvora u razređeniji rastvor kroz polupropusnu membranu. Pre i post filtri su često ugrađeni zajedno sa membranom reverzne osmoze.
  Filter reverzne osmoze ima veličinu pora probližno 0,0001 mikrona
  Reverzna osmoza ima vrlo visoku efikasnost u uklanjanju protozoa.
  Sistemi reverzne osmoze imaju vrlo veliku efikasnost u uklanjanju bakterija.
  Reverzna osmoza ima vrlo visoku efikasnost u uklanjanju virusa.
  Sistemi reverzne osmoze ukloniće uobičajene hemijske zagađivače (joni metala, vodene soli, ...), uključujući natrijum, hlorid, bakar, hrom i olovo a može samnjiti arsen, fluorid, radijum, sulfat, kalcijum, magnezijum, kalijum, nitrat i fosfor.
 • Firma TEHNOMED se bavi prodajom, ugradnjom i održavanjem sistema za reverznu osmozu, kako onih kućnih, tako i kompleksnijih industrijskih sistema.